Skupina DIJAKI

Vaje potekajo enkrat tedensko, tri šolske ure, od 19.15 do 21.30. ure. Sreda.

Z govornimi in igralskimi improvizacijami se pričnemo spoznavati, začnemo izražati svoje poglede na svet, družbo in okolje v katerem živimo. Dijaki si z izražanjem lastnih načel in misli iščejo in utirajo prostor v tem globalnem in multikulturnem svetu. Gledališče in gledališki oder postaneta kraj njihovega izraza. Poleg improvizacij se dijaki preizkusijo v pisanju daljših ali krajših dramskih besedil različnih oblik. Skoraj vedno je končna, junijska produkcija uprizorjena na podlagi besedila, ki je nastajal v gledališki šoli.

Skupina se javno predstavi na dveh produkcijah. Prva javna predstavitev je krajša javna improvizacija, ki se navadno zgodi v dnevih ali v drugi polovici januarja ali prvi polovici februarja. Druga javna predstavitev je gledališka predstava, ki premiero doživi v drugi polovici junija.

Cena 68 eur.

Člani KŠOK-a imajo delno subvencionirano šolnino.

Za vse informacije o skupinah, ki vas zanimajo a jih na spletni strani niste našli, se obrnite na Samanto ali Urško ali na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Če imate želje glede dneva poteka gledališke šole ali ure nam vse to napišite ali povejte, ker samo na tak način se bomo lahko v okviru možnega lahko približali vašim željam.